יוליה לוריא ‫כינור בארוק‫

ליליה סלבני ‫כינור בארוק‫

‫אנדרייב ‫אנטון צֶ'לוֹ בארוק‫

פרופ' דוד שמר צ'מבלו

 

בלב הקונצרט – המוזיקה הפנטסטית והווירטואוזית להפליא של הכנר ומנצח תזמורת נסיכי זלצבורג, היינריך איגנץ פרנץ ביבר. יש בה תעלומות ושאלות רבות אפילו עבור מבצעים מודרניים.
כמו כן ינוגנו יצירות של כנרים נוספים שניצחו על קפלות מפוארות בווינה ובזלצבורג במאה ה-17 – שלימלצר, ברטלי ומופאט.

 

במאה ה-17, בחצרות האצולה של אוסטריה, פרחו חיים מוזיקליים עשירים וססגוניים.
היה נהוג להחזיק מקהלה ותזמורת גדולה (קפלה), שנוהלו על ידי מוזיקאים דגולים של התקופה – לרוב כנרים.

ביצירותיהם שילבו אותם מלחינים לא רק את הסגנונות האיטלקי והצרפתי, ששלטו אז באירופה, אלא גם שפה מוזיקלית ייחודית שכונתה "סטילוס פנטסטיקוס".

צורת ההבעה החופשית, ההרמוניות יוצאות הדופן, הרגש העז, ובעיקר הווירטואוזיות המסחררת – הדהימו את המאזינים.
הטכניקות שפיתחו לנגינה בכינור הקדימו את זמנן בכ־200 שנה, וחזרו להופיע רק במאה ה-19, ביצירותיו של פגניני.
חלק מהטכניקות – כמו סקורדטורה (כיוון לא סטנדרטי של מיתרי הכינור), שנועדה להפיק גווני צליל והרמוניות ייחודיים – נזנחו כמעט לחלוטין מאז.

אך מאחורי האקסצנטריות החיצונית של המוזיקה הזו מסתתרים תמיד עומק – ותעלומה.

 

100 ש"ח / 50 ש"ח אזרחים ותיקים, סטודנטים, חיילים, תלמידים