רעות ונטוררו – מצו-סופרן
הדר לוי – ויולה
אירית רוב – פסנתר
לייפציג של המאה ה-19 היתה הלב הפועם של המוזיקה האירופית, עיר שבה נפגשו מסורת עמוקה וחדשנות נועזת.
הקונצרט מוקדש ל"אסכולת לייפציג" ולדמויות המרכזיות שפעלו בה, יצרו בה ועיצבו את פני הרומנטיקה.
הקונצרט לוקח למסע בזמן אל העיר שבה המוזיקה לא היתה רק אמנות, אלא דרך חיים. דרך יצירותיהם של מנדלסון, בני הזוג שומאן וברהמס, נחשף מארג רגשי עדין בין תשוקה סוערת לבין סדר קלאסי מופתי.
הסיפורים האנושיים שמאחורי התווים – סיפורי אהבה, ידידות והערצה הדדית שצמחו כולם בין סמטאותיה של לייפציג.
"במקום שבו המילים נגמרות , המוזיקה מתחילה" – היינריך היינה ( ידידם של מלחיני לייפציג)
בתכנית:
י. ברהמס – 3 אינטרמצי מתוך אופ. 118
פ. מנדלסון – סונטה לויולה בדו מינור , פרק ראשון ושני
ר. שומאן – 5 שירים מתוך המחזור "אהבת אשה וחייה"
ק. ריינקה – שלושה קטעי פנטזיה לויולה ולפסנתר
י. ברהמס – 2 שירים למצו סופרן, ויולה ופסנתר אופ. 91
80 ש"ח / 60 ש"ח
על המוזיקאיות:
זמרת המצו-סופרן רעות ונטוררו, בוגרת האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, הקונסרבטוריון המלכותי בהאג והתוכנית "פַבְּרִיקָה" של בית האופרה ברומא, הופיעה כסולנית באולמות קונצרטים חשובים באירופה, תחת שרביטיהם של מנצחים כראטל, מוֹנְטָנָרי, סְקָפּוּצ'י ופִּידוֹ. היא הוזמנה להשתתף בתכניות יוקרתיות למוזיקאים צעירים בפסטיבלי אקס־אן־פרובנס, לוצרן ואַמבְּרוֹנֶה. רעות מרבה לשיר בזֶמְפֶּר-אופר של דרזדן בגרמניה, בבתי האופרה של סנט־אטיין, מונפלייה וטולון בצרפת, בתיאטרון בִּיל-זוֹלוֹטוּרן בשווייץ ובבתי האופרה של רומא, פלרמו, טורינו וקְרֶמוֹנה. בין תפקידיה: רוזינה בהספר מסיביליה של רוסיני, לולה בקוולרייה רוסטיקנה של מסקני, תרזה בהסהרורית של בליני, וכרובינו בנישואי פיגארו של מוצרט וצרלינה בדון ג'ובאני שלו. בארץ שרה – בין השאר – עם הקאמרטה הישראלית ירושלים, הסימפונית ירושלים, סימפונט רעננה, הסימפונייטה באר שבע, תזמורת בארוקדה ואנסמבל ״מיתר״. רעות מיחדת חלק ניכר מעשייתה למוזיקה ישראלית, ועובדת עם מלחינות ומלחינים ישראלים הכותבים במיוחד בעבורה. לפני כשנתיים, הוציא המכון למוזיקה ישראלית (IMI) את ״שיר השירים״, אלבום משותף לה ולפסנתרן חגי יוֹדָן, והמיוחד לשיר הישראלי האמנותי. במהלך לימודיה זכתה רעות במלגות קרן התרבות אמריקה־ישראל, קרן רונן וקרן בוכמן־היימן.
הדר לוי, ויולנית, ילידת 1988, בוגרת בית הספר הגבוה למוסיקה באוניברסיטת גוטנברג במיינץ, גרמניה, ובית הספר הגבוה למוסיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב. החלה את לימודיה בכינור. למדה אצל הגב' לובה שוחט, אצל מר איליה קונובלוב, נגן ראשון בתזמורת הפילהרמונית הישראלית, ולאחר מכן באקדמיה אצל הגב' אירנה סבטלובה. בשנת 2013, לאחר שנת לימודים באקדמיה, גילתה את הויולה והצטרפה לכיתת הויולה של ד"ר לילך לבנון, אצלה סיימה את לימודי התואר הראשון. במסגרת הלימודים ניגנה בתזמורת תחת שרביטו של מאסטרו זובין מהטה, השתתפה בהרכבים קאמריים שונים ובתחרויות. בשנת 2016 זכתה יחד עם הרכב במקום השני בתחרות מוסיקה קאמרית באקדמיה בנגינת הספטט המפורסם של בטהובן במי במול מז'ור.
בשנת 2019 סיימה את לימודי התואר השני בכיתתה של פרופ' קלאודיה בוסיאן בבית הספר למוסיקה (HfM) מיינץ, גרמניה. השתתפה בקונצרטים רבים בגרמניה, הן כמובילת סקציית הויולות בתזמורת, בליווי קונצרטים עם מקהלות, בפרויקט ופסטיבל מוסיקה נסיונית ומודרנית והן בהרכבים קאמריים מגוונים. החל מסוף 2019 מוסיקאית פעילה בארץ במסגרות תזמורתיות שונות ובנגינת מוסיקה קאמרית.
אירית רוב נמנית עם טובי הפסנתרנים בארץ ומופיעה דרך קבע כסולנית ובהרכבים קאמריים מגוונים עם מיטב הנגנים. הופיעה בנגינת רסיטלים, מוזיקה קאמרית וכסולנית עם תזמורות רבות בחו"ל. בישראל ניגנה כסולנית עם כל התזמורות הגדולות, לרבות התזמורת הפילהרמונית הישראלית, תחת שרביטו של זובין מהטה. את "דואו תל אביב" יסדה יחד עם הפסנתרן אריאל כהן. הדואו הרבה להופיע בארץ ובחו"ל ובהזמנת התזמורת הפילהרמונית השתתף בביצוע הבכורה העולמי ליצירתו של לאונרד ברנשטיין "אריות וברקרולות" בתל אביב ובלונדון, בנוכחות המלחין. 6 תקליטורים שונים הופיעו בנגינתה של אירית רוב, ביניהם שניים עם החלילן יוסי ארנהיים, עימו אף ניגנה בסיורי קונצרטים רבים באירופה ובמזרח הרחוק. התקליטור של השניים מיצירות מרטינו, יחד עם מספר נגנים מהתזמורת הפילהרמונית, זכה לשבחי הביקורת במגזין היוקרתי AMERICAN RECORD GUIDE. משנת 2006 מופיעה עם הזמר-שחקן דוד זבה במופע "אופרה בטירוף". השניים שבים ומופיעים בהצלחה בכל רחבי הארץ והמופע אף שודר בטלויזיה בשני פרקים בסדרה "אינטרמצו" עם אריה ורדי. בינואר 2012 בוצע המופע לראשונה בחו"ל, במסגרת פסטיבל בינלאומי באסטוניה. אירית רוב מרבה לנגן מוסיקה קאמרית עם אמנים ידועי שם מהארץ ומחו"ל. היא ניגנה עם החלילנים אנדריאה גרימינלי, מקסים רובצוב, הטנור דניאל יוהנסן, הכנרים עברי
גיטליס, שרה צ'אנג וג'ושוע בל. בינואר 2024 ניגנה בסדרת קונצרטים עם אנסמבל הזמרת "ססיליה" במסגרת קונצרטי השוברטיאדה 2024. אירית רוב מנגנת בשורות הפילהרמונית בסדרות קונצרטים שונות ואף יצאה עם התזמורת ל-2 סיורים במהלך שנת 2025. בוגרת בית הספר הגבוה למוזיקה בווינה, בכיתתו של פרופ' הנס גרף והאקדמיה למוזיקה באוניברסיטת תל אביב, שם למדה אצל פרופ' אריה ורדי. מלבד פעילותה כפסנתרנית, אירית מנהלת את תכנית "מפתח" – תכנית החינוך המוזיקלי של הפילהרמונית הישראלית, אותה יסדה לפני 25 שנים. כמו כן, עורכת את סדרות הקונצרטים של הפילהרמונית לילדים ולמשפחה.
